Als je erover denkt om je huis in de niet zo verre toekomst een facelift te geven, dan zijn hier de interieurtrends voor 2022 die volgend jaar populair zullen worden.

Er gaat niets boven een wereldwijde pandemie om onze aandacht weer op onze huizen te richten. Met een reeks thuisblijvers die de afgelopen twee jaar grote delen van de Nederlandse bevolking hebben getroffen, hebben velen van ons wat van oudsher het vakantiefonds was, weer in onze huizen geïnvesteerd via renovaties, nieuw meubilair of zelfs gewoon een nieuwe verflaag. Bekijk hier de Nieuwemeubels.com kortingscodes.

Voordat u echter te vast komt te zitten in het geven van een opknapbeurt aan uw huis in de komende weken of maanden, is het altijd de moeite waard om uw onderzoek te doen met betrekking tot wat hot is en wat niet.

Hoewel je misschien liever voor een meer conservatieve of tijdloze benadering kiest, kunnen de interieurtrends voor 2022 die voor volgend jaar worden voorspeld, je misschien een beetje inspiratie geven.

Interieurtrends om in de gaten te houden

Of we het nu leuk vinden of niet, de manier waarop we thuis koken, werken, entertainen en ontspannen, is veranderd. Het is begrijpelijk dat deze veranderingen zijn weerspiegeld in hoe we verwachten dat de ruimtes van onze huizen eruit zien en functioneren.

Als het gaat om het creëren van een nieuwe sfeer in uw woning, voorspellen branche-experts dat de volgende trends in de loop van het volgende jaar hun opwachting zullen maken.

Getextureerde materialen – Niet iedereen is een fan van de kleurenrevolutie die door interieurcirkels lijkt te razen. Als zodanig is het alternatief voor huiseigenaren en vernieuwers om te kiezen voor getextureerde materialen op alles en nog wat, van hun tegels, banken en zelfs tapijt keuzes.

Als je durft, probeer dan eens een fluwelen fauteuil of een getextureerde witte tegel voor een badkamer.

Door buiten naar binnen te halen, zien kamerplanten er niet alleen goed uit, maar helpen ze ook de lucht te zuiveren en geven ze ons onze broodnodige dosis natuur in een tijd waarin velen van ons er geen toegang toe hebben.

Van bloemenbehang tot boerderijinterieurs, deze romantische, door de natuur gedreven designtrend vraagt ​​om knusse ruimtes die zijn ingericht met rustieke accenten. In wezen gaat het zowel om levensstijl als om esthetiek.

Olijfgroen is in – Hoewel de meesten van ons zich maar al te goed bewust lijken te zijn van de huidige rage van kamerplanten, wist je dat de kleur groen enkele van dezelfde gezondheidsvoordelen heeft die verband houden met ontspanning en het verminderen van stress? Als dat aantrekkelijk klinkt, wil je misschien inhaken op de huidige trend die we zien voor groene tegels , vooral die met olijftinten voor een natuurlijke sfeer.

Multifunctionele ruimtes – Kun je je de tijd herinneren waarin we loungeruimtes, kantoorruimtes en eetkamers hadden? De traditionele indeling en afscheiding van het huis is aan het verdwijnen en wordt vervangen door grotere kamers die zowel open zijn als beschikbaar voor een breed scala aan activiteiten.

Organische materialen – Organische opties zoals hout, wol, natuursteen en zelfs rotan en riet lijken de voor de hand liggende keuze, maar het is ook belangrijk om na te denken over waar onze bouw- en ontwerp materialen eigenlijk vandaan komen. Deze afgebladderde look is niet alleen duurzamer, maar helpt ook om een ​​huis meer ‘aards’ en natuurlijker te maken.

Damestoiletten – In wezen is een damestoilet een secundaire badkamer zonder douche of bad. Natuurlijk klinkt het “de damestoilet” zeker een stuk exclusiever, en daarom maken ze een beetje een comeback. Als u gasten of zelfs de kinderen uit uw badkamer wilt houden, kan het toevoegen van een damestoilet uw privacy helpen behouden.

Decor uit de jaren 70 – De jaren 70 hebben onlangs een opleving in de mode doorgemaakt, dus het was eigenlijk slechts een kwestie van tijd voordat hetzelfde bij ons thuis gebeurde. Als muren niet waren bekleed met houten lambrisering, waren ze sportief papier bespat met grote en gewaagde geometrische vormen in contrasterende kleuren. Probeer gedurfde texturen, patronen en kleuren te omarmen – zelfs als het voor een fauteuil is.

Voordat u begint rond te shoppen, is het altijd belangrijk om te onthouden dat niet alle trends het beste passen bij alle ruimtes. Het ontwerpen van een huis moet niet worden benaderd met een “one size fits all”-mentaliteit, en het is altijd de moeite waard om met de professionals te praten voordat je begint.