Jimmy Donaldson “Mr. Beast” is een gerenommeerde YouTuber die bekend staat om zijn dure stunts en vrijgevigheid. Donaldson heeft een grote fanbase op zijn sociale media en hij is ook de medebedenker van ‘Team Trees’, wat een fondsenwerving is voor de Arbor Day Foundation.

Wie is mr Beast?

Jimmy Donaldson werd geboren op 7 mei 1998 in Greenville, North Carolina. Donaldson werd opgevoed door zijn moeder en hij bracht het grootste deel van zijn jeugd door met zijn broer.

In 2012 maakte hij zijn YouTube-kanaal aan en begon hij willekeurige video’s te posten. Hij kreeg voor het eerst aandacht toen hij een video postte met de titel ‘Slechtste Intro’s op YouTube’.

Carrière

In de loop der jaren kreeg hij op zijn YouTube-kanaal steeds meer abonnees. Hij begon duizenden dollars online uit te geven en begon video’s te posten zoals ‘$5 For Hot Girls To Advertise Your YouTube Channel’.

Mr. Beast werd pas echt beroemd toen hij opvallende video’s begon te posten, zoals ‘Giving A Random Homeless Man $10,000.’ Hij ging door met het posten van dergelijke video’s en beweerde dat een app genaamd ‘Quidd’ het geld sponsorde dat hij weggaf aan mensen.

Enkele van zijn meest bekeken YouTube-video’s zijn ‘I Bought A Car Using Only Pennies,’ ‘I Donated $30,000 To A Random Twitch Streamer,’ ‘I Flew Using Only Leaf Blowers,’ en ‘Can 100,000 Pieces Of Paper Stop A Bullet?

Een van zijn video’s genaamd ‘Gave $500,000 To Random People,’ heeft al meer dan 10 miljoen views verzameld. Hij is ook populair op andere sociale media platforms en hij heeft een online winkel waar hij T-shirts verkoopt.

In augustus 2022 is Mr Beast $25 miljoen waard.

“Ik verdiende een dollar per dag, dus ik had niet eens een microfoon. Mijn mentaliteit was gewoon ‘herinvesteer alles wat ik verdien – elke keer als ik een loonstrookje kreeg, was dat het budget van de maand.”

“Een van de redenen waarom ik graag geld weggeef, is dat ik het leuk vind om te zien hoe mensen reageren. Als je iemand zomaar $10.000 geeft – zo van: ‘Het is van jou’. Sommige mensen geloven je niet. Sommige mensen denken dat het nep is. Het is gewoon leuk. “

“Het moeilijkste voor mij was om relevant te worden! Het duurde ongeveer vijf jaar om ergens te komen. En de hele tijd dacht ik elke week: ‘Moet ik er gewoon mee stoppen? Ben ik mijn tijd aan het verspillen?

“Mijn doel is om een nieuw vlog kanaal te maken waar ik vlog over het runnen van mijn goede doelen. Alle advertentie inkomsten, merch verkoop, merk deals, etc zullen gaan naar het voeden/helpen van mensen. Ik denk eerlijk gezegd dat we hiermee meerdere gemeenschappen kunnen ondersteunen.”